Κανελόνια με κολοκύθα, τυριά και φασκόμηλο από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 8 μερίδες:

1 πακέτο (500 γρ.) λαζάνια De Cecco
1 κιλό ψίχα κίτρινης κολοκύθας
400 γρ. ρικότα
10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο ή 3-4 ξερό
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτιά ντομάτες κονκασέ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για την επιφάνεια
ελαιόλαδο, αλάτι

Βάλτε σε μία κατσαρόλα τις ντομάτες κονκασέ, τη ζάχαρη, τον βασιλικό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Βράστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Κόψτε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους, βάλτε την στο ταψί, αλατίστε, περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στους 230ο C για 20 λεπτά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο με το φασκόμηλο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό και τα κομμάτια της κολοκύθας.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράστε αρκετό αλατισμένο νερό και ρίξετε 5 – 6 λαζάνια. Αφήστε τα για 5 λεπτά, βγάλτε τα και ακουμπήστε τα σε μία πετσέτα για να στεγνώσουν. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Βάλτε 2-3 κουταλιές από το μείγμα τυριών σε ένα λαζάνι, καλύπτοντας περίπου τα ¾ της επιφάνειας. Τυλίξτε ρολό ξεκινώντας από την πλευρά με την περισσότερη γέμιση. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.

Απλώστε την μισή ποσότητα σάλτσας σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος με διαστάσεις 30Χ40 εκ. περίπου. Βάλτε με την σειρά τα κανελόνια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάστε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, ξεσκεπάστε και πασπαλίστε την επιφάνεια με την παρμεζάνα. Συνεχίστε το ψήσιμο χωρίς να σκεπάσετε τα κανελόνια για 10 λεπτά ακόμη και σερβίρετε.

Πηγή: gefsisfysi.gr

Σχολιαστε