Μετά το πασχαλινό φαγοπότι… διατροφή

Και μετά το Πάσχα τι; Είναι η εύλογη ερώτηση που θέτουμε οι περισσότεροι από εμάς μετά το πασχαλινό φαγοπότι. 

Μετά από τη μεγάλης έκτασης κατανάλωση μαγειρίτσας, αρνιού (συνήθως με την αγαπημένη μας πέτσα), κοκορετσιού, πασχαλινών αυγών και όλων των άλλων αγαπημένων πασχαλινών γεύσεων. Γεύσεις που μπορεί σε πολλούς να είναι ευχάριστες, μας δίνουν όμως πολλές θερμίδες, λιπαρά – ιδιαιτέρως κακά κορεσμένα – και γενικότερα επιβαρύνουν τον οργανισμό μας, με πιο άμεσες συνέπειες φουσκώματα, δυσπεψίες, δυσκοιλιότητα και ένα γενικότερο αίσθημα βάρους. 

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε για να αποτοξινωθούμε λιγάκι και να επαναφέρουμε τον οργανισμό σε μια καλύτερη κατάσταση;

Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε στον οργανισμό μας της επόμενες ημέρες του Πάσχα τα συστατικά που του έλειψαν και να μειώσουμε αντίστοιχα αυτά που υπερπροσλήφθηκαν. Και για να γίνουμε πιο πρακτικοί:

Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών στη διατροφή σας

Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής από αυτό και κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα. Και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να πάρουμε φυτικές ίνες : Άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως.

Μειώστε τα πολλά λιπαρά

Προτιμήστε την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών όπως ψάρι, κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι). Αποφύγετε λίγο τα γλυκά που έχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος, σαντιγί και επιλέξτε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, παστέλι.

Πίνετε αρκετό νερό

Ασκηθείτε λίγο παραπάνω στην καθημερινότητά σας

Πηγή:
neadiatrofis.gr

Δειτε Επισης