Αποσύρεται η ταινία

Αποσύρεται η ταινία "Έτερος Εγώ"- Η ανακοίνωση του σκηνοθέτη και η σύνδεση με τον δολοφόνο της Κηφισιάς

Η υπόθεση του δολοφόνου της Κηφισιάς που έχει επιτεθεί σε δύο οδηγούς ταξί, δολοφονώντας τον ένα και τραυματίζοντας σοβαρά τον άλλο, έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε πως θα γινόταν αιτία και να αποσυρθεί από τις αίθουσες μία ταινία!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άντρας, ο οποίος φαίνεται να μοιάζει με το προφίλ του δολοφόνου βρέθηκε στην παρουσίαση της ταινίας «Έτερος Εγώ» και ρώτησε τον σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλο, όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης κλήθηκε να επιβεβαιώσει και επιβεβαίωσε τελικά τη συγκεκριμένη πληροφορία, ενώ παρέδωσε και το υλικό από τη βραδιά εκείνη, ώστε να βοηθήσει στην έρευνα.

Φαίνεται πως το γεγονός αυτό προβλημάτισε ιδιαιτέρως τον σκηνοθέτη και τον οδήγησε στην απόφαση να αποσύρει την ταινία.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δημοσίευσε στο facebook ένα κείμενο με τίτλο «Ανακοίνωση - Αποσύρεται το “‘Ετερος Εγώ”» στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποσύρει την ταινία του.

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά. Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο Έτερος Εγώ, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας»

 

Δημοφιλη Αρθρα