Τιμολέων Διαμαντής: Εννοείται πως κέρδισα δίκαια το

Τιμολέων Διαμαντής: Εννοείται πως κέρδισα δίκαια το "MasterChef"

Ο  φετινός "MasterChef" Τιμολέων Διαμαντής  σε συνέντευξη του στο περιοδικό "7 Μέρες TV" μίλησε για όλα. 

Από την πρώτη στιγμή έλεγες πως θα φτάσεις στον τελικό του «Master Chef». Υπήρξε κάποια στιγμή που φοβήθηκες πως ίσως να μην τα καταφέρεις;
Από την πρώτη στιγμή που δήλωσα συμμετοχή, έλεγα στη μητέρα μου ότι θα φτάσω στον τελικό και θα κερδίσω. Ήταν ο μόνος τρόπος να μείνω αφοσιωμένος στο διαγωνισμό. Δεν υπήρξε ποτέ το αίσθημα του φόβου ότι δεν θα τα καταφέρω, απλώς στα μισά υπήρξε κάποιος κορεσμός. Κουράστηκα ψυχολογικά και αυτό μου προκάλεσε εκνευρισμό. Βέβαια, κατάφερα να το αποβάλω άμε¬σα αυτό το συναίσθημα.

Ήθελες να είσαι ο νικητής κι αυτός ήταν ο στόχος σου. Είχες σκεφτεί πώς θα είναι η επόμενη μέρα;
Είναι κάτι που με άγχωνε γιατί ήξερα ότι όλο αυτό θα πάρει μεγάλη έκταση. Το πώς θα διαχειριστώ τον κόσμο ήταν το μεγαλύτερο άγχος μου.

Θεωρείς ότι δίκαια κέρδισες το «Master Chef»;
Εννοείται, γιατί δούλεψα πάρα πολύ. Ήμουν ο πιο αφοσιωμένος στην προσπάθεια για τον τίτλο και διάβασα πάρα πολύ. Ήταν ο μόνος στόχος μου. Αν δεν είχα στόχο τον τίτλο, δεν νομίζω να είχα φτάσει στον τελικό.

Ποια είναι τα βασικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας καλός μάγειρας;
Να είναι επικοινωνιακός, καθαρός, γα σέβεται το υπόλοιπο προσωπικό σε μια κουζίνα, να είναι φιλότιμος και ηγετικός. Να αγαπάει αυτό που κάνει και να χαμογελάει. Επίσης, να είναι τολμηρός και να έχει αντίληψη. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που αφορούν το τεχνικό κομμάτι μαθαίνονται. Η μαγειρική διδάσκεται, ο χαρακτήρας όμως όχι.

Μέσα στο παιχνίδι έλεγες συνέχεια ότι μελετάς. Τι μελετά ένας σεφ;
Ένας σεφ μελετάει βιβλία για να δει νέες φιλοσοφίες, να δει πώς συμπεριφέρονται στα υλικά, να συγκρίνει αυτά που χρησιμοποιεί ο ένας σεφ και ο άλλος και τον τρόπο σκέψης τους. Αυτό παίρνεις κυρίως από ένα βιβλίο.

Είπες ότι ο Αργύρης ήταν ο καλύτερος μάγειρας του διαγωνισμού. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να τον ξεχωρίσεις;
Ο Αργυρής ήταν ο άρχοντας του διαγωνισμού. Ξεχώρισα την αγάπη και το πάθος του για τη μαγειρική. Έχει περάσει δύσκολα στο εξωτερικό, έχει φάει αρκετό μαγειρικό «ξύλο», αλλά αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο κάλος μάγειρας. Επίσης είναι τόσο καλό παιδί, που ό,τι ήξερε προσπάθησε να το μεταδώσει και σε εμάς.

Δημοφιλη Αρθρα