Έλενα Ακρίτα: Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω μήνυση στον Σεφερλή

Έλενα Ακρίτα: Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω μήνυση στον Σεφερλή

Η Έλενα Ακρίτα σε συνέντευξη της στη lifo.gr μίλησε για την "κόντρα" της με τον Μάρκο Σεφερλή και αποκάλυψε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά να του κάνει μήνυση.

Με την περίπτωση του Σεφερλή γιατί ασχοληθήκατε;

Μα και βέβαια θα ασχολούμαι, αυτό το «μα, γιατί ασχολείσαι» μας πήρε στον λαιμό του και γίναμε παθητικοί θεατές των πάντων γύρω μας. Όσο υπάρχουν Σεφερλήδες, εγώ δεν θα τους προσπερνώ. Μέχρι να κουραστώ.  

 Ναι, αλλά αυτό συμβαίνει χρόνια. Γιατί να μιλήσετε τώρα; Επίσης, ήταν επιλογή και των επιχειρηματιών του Παλλάς, δεν πήγε να τους επιβληθεί.

Και στο κείμενό μου γράφω ότι καταρχάς το Παλλάς δεν είναι κατά κανέναν τόπο η κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Έχω δει ανοησίες στο Παλλάς τα τελευταία χρόνια, ων ουκ έστιν αριθμός. Για μένα κολυμβήθρα δεν είναι ούτε καν το Εθνικό Θέατρο όταν έχει μια κακή παράσταση. Το Παλλάς πάντα έκανε ψυχαγωγικά θεάματα που γέμιζαν, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Θεωρώ ότι είναι μια ανόητη επιλογή. Αν είχε γίνει η παράσταση δεν θα έγραφα, δεν παίζω με το ψωμάκι του κόσμου και υπάρχουν άνθρωποι μεταξύ των ηθοποιών που εκτιμώ. Δεν είμαι κριτικός, εί

Γιατί ενόχλησε τόσο η άποψή σας, ενώ έχουν ειπωθεί ξανά αντίστοιχα σχόλια για τον Σεφερλή;

Έχουν ειπωθεί πολύ πιο σκληρά. Διάβασε τον Κώστα Γιαννακίδη στο Protagon που τα λέει εντονότερα και ορθότερα ή τον Μποσκοΐτη στη LiFO. Με τους θεατρικούς επιχειρηματίες του Παλλάς δεν έχω σχέση. Μόνο με έναν θεατρικό παραγωγό είχα σχέσεις, τον Γιώργο Λεμπέση, που ήταν η καρδιά της καρδιάς μου, ένας ευπατρίδης του θεάτρου. Όμως, όλοι αυτοί οι άνθρωποι τι έχουν να μου προσάψουν; Ο δόλος είναι τι; Τα «πήρα»;  

Η μήνυση τι αναφέρει; Ποια είναι τα μηνύσιμα στοιχεία;

Δεν έχει έρθει η μήνυση. Φαντάζομαι ότι την ετοιμάζουν. Πραγματικά, όμως, δεν έχω πει τίποτα το μηνύσιμο. Δεν έχω πει ποτέ κανέναν, ούτε τον χειρότερο άνθρωπο, τρας ή σκουπίδι. Αυτός λέει «είπατε στο παιδί μου ότι ο πατέρας του είναι τρας;» Όχι. Λέω ότι το θεατρικό ήθος του τρας –και το ξαναλέω αυτό– δεν θα μας λείψει καθόλου. Όχι αυτός, αυτό. Δεν έχω πει πουθενά ότι οι θεατές έχουν μυαλό κότας. Διαβάστε το ξανά. Έγραψα πως ο Σεφερλής σαν να λέει στους θεατές του πως 'ειναι οκ να έχουν μυαλό κότας.' Και, εν πάση περιπτώσει, είμαι τόσα χρόνια δημοσιογράφος, αν μη τι άλλο ξέρω να γράφω, να είμαι προσεκτική, να μετράω κάθε λέξη, και ξέρω να χρησιμοποιώ πολύ καλά τα σημεία της στίξης και να τα βάζω εκεί που πρέπει γιατί μπορεί να αλλάξουν ένα νόημα. Δεν υπάρχει τίποτα να μηνύσει. Όσο για το παιδί του, υπεύθυνος είναι αυτός. Εγώ γιατί; Πληγώσανε το παιδί του αυτά που έγραψα εγώ και όχι αυτά που γράφει και παρουσιάζει ο πατέρας του στο Δελφινάριο;

  Είδατε την τηλεοπτική συνέντευξη, όπου μιλώντας για την υπόθεση, δάκρυσε;

Όχι, συγγνώμη κιόλας, αλλά εκείνη τη βραδιά ήμουν στην πρεμιέρα του «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε». Μου το είπαν και διάβασα πολύ προσεκτικά τις δηλώσεις.  

 Δεν είδατε το βίντεο;

Όχι, δεν τα κάνω αυτά.

 Σε κάθε περίπτωση, δεν σας ταράζει να βλέπετε έναν άνθρωπο να κλαίει επικαλούμενος και το παιδί του; Δεν σας βάζει σε δεύτερες σκέψεις;

Όχι μόνο να με ταράξει, αλλά να με διαλύσει, να με κάνει κομμάτια θα μπορούσε αν έφταιγα εγώ που στενοχωρήθηκε το παιδί του. Όταν εκείνος χτίζει την εικόνα –για την οποία το παιδί του είναι περήφανο, όπως διάβασα ότι είπε– δεν καταλαβαίνω, γιατί θα κλάψω; Είναι άλλο η σάτιρα και άλλο η χλεύη. Επίσης, μη μου μιλάνε για Αριστοφάνη. Ο Αριστοφάνης ήταν πριν από κάποιους αιώνες. Δεν τον πρόλαβα (χαμογελά), αλλά ήταν σίγουρα διαφορετικά τα πράγματα. Δείτε τις ταινίες του Ρίζου: ήταν επιλογή του να προβάλει το ύψος του και να το σατιρίσει ο ίδιος. Αν εγώ είμαι παχύσαρκη και κάνω πλάκα με την παχυσαρκία μου, είναι οk.  

Διάβασα σε ανάρτηση φίλου στο Facebook ότι η Έλενα Ακρίτα δεν δικαιούται να τα λέει αυτά για τον Σεφερλή, γιατί και η ίδια έχει χλευάσει τον Σόιμπλε για την αναπηρία του. 

 Δεν έγινε έτσι. Είχε γράψει κάποιος κάτι σχετικό στα social media κι εγώ είχα βάλει από κάτω μια φατσούλα ή ένα γέλιο. Παρ' όλα αυτά, κακώς είπα ότι το βρήκα αστείο. Κακώς, κάκιστα. Δεν σχολίασα, λοιπόν, εγώ, αντέδρασα σε αυτό και ήταν μια λανθασμένη αντίδραση μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που την έκανα. 

  Προέτρεψε ο κ. Σεφερλής το κοινό να δει στο ΥouTube τη θεατρική σας παρουσία στην παράσταση «Μερικοί το προτιμούν καυτό» και να ακούσει το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται σε αυτήν.

To πιο σωστό πράγμα είναι ότι, ναι, δεν ήμουν καλή. Ε, και λοιπόν; Αυτό που λέει για το λεξιλόγιο δεν ισχύει, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο τέτοιο λεξιλόγιο, πέρα από τη λέξη «μαλακίες», που μου αρέσει πάρα πολύ. Ανήκω και σε μια γενιά που με κάνει λίγο συντηρητική σε αυτά. Ξέρετε ότι μπορώ να του κάνω αγωγή με αυτά που λέει; Έχω μια εξαιρετική δικηγόρο, τη Χριστίνα Παναγουλέα, αυτή που είχα και στον «Στόχο», που μου ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το θέμα της σύνταξης. Είναι, επίσης, η δικηγόρος με την οποία ετοίμασα, και αυτή την εβδομάδα θα παραλάβει ο κ. Χρήστος Σκαλούμπαγκας, τη δική του αγωγή. Γιατί εγώ δεν κάνω πίσω. Στο θέατρο, λοιπόν, δεν είπα καμία τέτοια λέξη και σας παραπέμπω στο κείμενο που έγραψε γι' αυτό ο ;Aρης Δημοκίδης στη LiFO. Σαφώς, η αντίδραση του κ. Σεφερλή είναι επίσης μηνύσιμη απέναντί μου, απ’ ό,τι μου λέει το γραφείο. 

 Δηλαδή σκέφτεστε να κάνετε μήνυση στο Σεφερλή;

Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά… 

Απειλές δέχεστε;

Α, ναι, να πω κάτι: όλα αυτά που στέλνετε στο inbox oι θαυμαστές του κ. Σεφερλή και όχι μόνο συγκεντρώνονται και προωθούνται στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όσοι νομίζετε ότι τα ψευδώνυμα θα σας σώσουν να σας πούμε ότι το ηλεκτρονικό αποτύπωμα είναι όπως το αποτύπωμα που έχουμε στο δαχτυλάκι μας. Όλες αυτές οι απειλές για τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου, οι χυδαίες ύβρεις… Εδώ έκανα αγωγή στον Σκαλούμπαγκα, πιστεύεις, Kατερίνα, ότι θα χαριστώ σε όλους αυτούς; Τους οποίους, προφανώς, κάποιους τους έχει αμολήσε 

Δημοφιλη Αρθρα