Μου τη δίνουν οι μάγειρες που νομίζουν ότι κάνουν πυρηνική φυσική. Μάγειρας είσαι, χαλάρωσε λίγο...

Μου τη δίνουν οι μάγειρες που νομίζουν ότι κάνουν πυρηνική φυσική. Μάγειρας είσαι, χαλάρωσε λίγο...

Τι σας ενοχλεί στην ελληνική γαστρονομική σκηνή; 

Με ενοχλεί η ματαιοδοξία των μαγείρων που προσπαθούν να κάνουν μονίμως πράγματα διαφορετικά και καινούργια για να ξεχωρίσουν. Μου τη δίνουν οι μάγειρες που νομίζουν ότι κάνουν πυρηνική φυσική. Μάγειρας είσαι, χαλάρωσε λίγο. Με ενοχλεί η έλλειψη παιδείας, το ότι γνωρίζουν τις τεχνικές, αλλά δεν έχουν μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία σε σχέση με τη μαγειρική. Αυτό νομίζω ότι κάνει ζημιά στο επάγγελμα. Με ενοχλεί επίσης η νοοτροπία του Έλληνα πελάτη. Δεν είναι δουλάκια μας ούτε οι μάγειρες ούτε οι σερβιτόροι. Ναι, πληρώνεις, αλλά πρέπει να σέβεσαι τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για να σε σερβίρουν ένα πιάτο φαΐ. Με ενοχλεί που δεν ξέρουμε την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και δεν εστιάζουμε στο κομμάτι της νοστιμιάς. Με ενοχλεί η κακή πρώτη ύλη. Δεν με πειράζει να πληρώσω όσα λεφτά θες για να φάω κάτι καλό, αρκεί να αξίζει τον κόπο. Και θεωρώ ότι αξίζει να πληρώσω κάτι παραπάνω για ένα καλό φαγητό. Μην είσαι τσιγκούνης με το καλό φαγητό αν είσαι πελάτης αλλά κι εσύ που είσαι μάγειρας μην κοροϊδεύεις το κόσμο.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του στη Lifo o Xανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, τον οποίο γνωρίσαμε ως κριτή του "MasterChef Junior".

Δημοφιλη Αρθρα