Τι μούσι ταιριάζει στο πρόσωπό σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Τι μούσι ταιριάζει στο πρόσωπό σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Το στυλ που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια και οι περισσότερες γυναίκες βρίσκουν σέξι και ακαταμάχητο, όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει. Για τα καλά. Οπότε αν θες και εσύ να το υιοθετήσεις ή να το ακολουθήσεις με τον καλύτερο τρόπο, που θα αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου και θα αντανακλά την προσωπικότητά σου, δεν έχεις παρά να δώσεις βάση στα παρακάτω. Ναι καλά κατάλαβες για μούσια μιλάμε.

Μπορεί να είναι βολικό να κρύβεις τις λεπτομέρειες που δεν σου αρέσουν στο πρόσωπό σου (π.χ. το στρογγυλεμένο πηγούνι ή το μεγάλο σου μέτωπο), ωστόσο θα μπορούσες και ίσως θα έπρεπε, όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις το ακριβώς αντίθετο ενισχύοντας αυτό που σου αρέσει πάνω σου.

Ο Tanner Hanley, ένας εκ των κορυφαίων μπαρμπέρηδων της Νέας Υόρκης, το λέει, όμως, καλύτερα. «Τα γένια θα πρέπει να τονίζουν τα καλύτερα σου χαρακτηριστικά και όχι να τα κρύβουν». Το κάθε πράγμα όμως με τη σειρά του. «Είναι σημαντικό να ξέρεις το σχήμα του προσώπου σου και μετά μπορείς να βρεις το μούσι ή μουστάκι που είναι κατάλληλο για σένα». Για παράδειγμα αναφέρει ότι ένα πλούσιο μούσιμπορεί να έκανε πιο αρρενωπό τον Jake Gyllenhaal αλλά στους υπόλοιπους να μην ταίριαζε καθόλου. Και καθώς διανύουμε μια εποχή που τα μούσια είναι πλέον αποδεκτά στις περισσότερες δουλειές, υπάρχει ένα κόλπο που πρέπει να τηρείς, ανεξάρτητα του επαγγέλματός σου. Το κλειδί λοιπόν είναι να είσαι πάντα περιποιημένος, λέει ο μπαρμπέρης φίλος μας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το φροντίζεις με λαδάκια και άλλα προϊόντα αντρικής περιποίησης, που φέτος όσα είχαν να κάνουν με το μούσι και τα μαλλιά ήταν και αυτά που έψαξαν οι περισσότεροι άντρες στο διαδίκτυο.

Δες, λοιπόν, τι σχήμα προσώπου έχεις για να καταλάβεις ποιο μούσι σου.

Αν έχεις την ευλογία να έχεις γεννηθεί με ένα οβάλ πρόσωπο, όπως ο George Clooney, πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό καθώς μπορείς να υιοθετήσεις τα περισσότερα στυλ, από μουστάκι μέχρι μούσι, ακόμα και μακρύ. Απλά φρόντισε να κρατάς απαλή την περιοχή γύρω από τα ζυγωματικά.

Σχετικά: Αυτά είναι τα μόνα μουστάκια που αξίζει να «προσγειωθούν» στο πρόσωπό σου

Στα στρογγυλά πρόσωπα όπως, αυτό του του Zach Galifianakis, ο στόχος είναι να προσθέσεις μήκος, κρατώντας καθαρές τις πλαϊνές πλευρές. Ένα τέτοιο μούσι ταιριάζει ιδανικά με μαλλιά που έχουν όγκο στο πάνω μέρος και, εννοείται, καθαρό σβέρκο.

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα σαν αυτό του David Beckham τότε θα σου ταίριαζε ένα κοντό, γεμάτο μούσι, που βοηθά να τονιστεί το τετράγωνο πρόσωπό σου. Γοητευτικό θα ήταν επίσης ένα μουστάκι ή συνδυασμός του με λίγο μουσάκι στο πηγούνι, αλλά μην ξεχνάς σε αυτή την περίπτωση ότι πρέπει να διατηρείς καθαρό τον λαιμό και τη γραμμή γύρω από το σαγόνι.

Το σχήμα διαμάντι

Σε αυτόν τον τύπο προσώπου στόχος είναι να έχεις πάντα τρίχες στο πηγούνι. Θα ταίριαζε ένα κοντό φουλ μούσι ή μουστάκι με λίγο μούσι για να φαίνεται λίγο πιο πλατύ το πηγούνι και να ισορροπεί με τα ζυγωματικά.

Για να δείχνουν ισορροπημένα το μέτωπο και το σαγόνι σου, άσε ένα κοντό μούσι και κράτα καθαρό τον λαιμό και την περιοχή του σαγονιού. 

Δημοφιλη Αρθρα