Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ωραίο μουσταρδένιο κρεατάκι από τον Master Chef Άκη Πετρετζίκη!!!

2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες

250 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon

25 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πατημένη 2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό

Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίξτε το σκόρδο και μετά από 2΄ προσθέστε τις μπριζόλες.

Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και μόλις να μαγειρευτεί, περίπου για 7΄.

Βγάλτε το σκόρδο, βάλτε το χοιρινό σε ζεστά πιάτα και μετά πετάξτε τα όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας από το μαγειρικό λάδι και το βούτυρο. Ρίξτε μέσα στο άδειο τηγάνι τον κομμένο μαϊντανό και την κρέμα, προσθέστε τη μουστάρδα και σιγοβράστε, προσθέτοντας το ζουμί από το τηγάνι. Σιγοβράστε αργά για 3-4΄. Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και περιχύστε το χοιρινό. Συνοδέψτε με πικάντικη πράσινη σαλάτα.

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

Δημοφιλη Αρθρα