3 κανόνες που βοηθούν τη σχέση σας με τα παιδιά

3 κανόνες που βοηθούν τη σχέση σας με τα παιδιά

Όλοι οι γονείς κατά καιρούς επιβάλλουν διάφορους κανόνες στα παιδιά τους. Κάποιοι είναι απόλυτα λογικοί και άλλοι εντελώς παράλογοι, που τους ξεστομίζουν πάνω στην ένταση της στιγμής...

Ας δούμε τρεις κανόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πειθαρχήσετε τα παιδιά σας:

  • Αν θες να είμαστε μαζί όταν δουλεύω, πρέπει κι εσύ να κανείς κάποια δουλειά: Ο στόχος αυτού του κανόνα είναι να μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά έχετε, από το πλύσιμο των πιάτων μέχρι δουλειά για το γραφείο σας, χωρίς να έχετε τη συνεχή γκρίνια του παιδιού σας στα αυτιά σας. Συνεπώς το παιδί, αν θέλει να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο, είτε μπορεί να σας βοηθήσει, είτε να ασχοληθεί με κάτι δικό του.
  • Δε σε καταλαβαίνω, όταν μιλάς έτσι. Μίλα ήρεμα για να συνεννοηθούμε: Ο στόχος είναι να καταλάβει το παιδί σας ότι δεν μπορεί να γκρινιάζει, να τσιρίζει, να κλαίει ή να μιλά με αγένεια όταν θέλει κάτι, αλλά αντίθετα να μιλά ευγενικά και ήρεμα. Μόνο τότε θα μπορέσετε να συζητήσετε οτιδήποτε.
  • Δεν καβγαδίζουμε ποτέ για χρήματα: Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι εσείς διαχειρίζεστε τα χρήματα και συνεπώς ξέρετε καλύτερα τι μπορείτε να αγοράσετε και τι όχι. Έτσι το παιδί θα πάψει να ζητά συνεχώς πράγματα ή να επιμένει να του πάρετε κάτι που θέλει, όταν εσείς αρνείστε.

Πηγή: mother.gr

Δημοφιλη Αρθρα