Πώς θα κάνετε μπάνιο τα μωρά σας

Πώς θα κάνετε μπάνιο τα μωρά σας

Το να κάνετε μπάνιο ένα μωρό και ιδιαίτερα τις πρώτες φορές έχει δυσκολίες, πόσο μάλλον όταν έχετε δύο και καλείστε να το κάνετε ταυτόχρονα. Το mother.gr παραθέτει κάποια tips για να κάνετε λίγο πιο εύκολη τη ζωή σας:

Επειδή είναι ανθρωπίνως αδύνατον να κάνετε μόνη σας τα νεογέννητα ταυτόχρονα μπάνιο, πρώτα πλένετε το ένα και μετά το άλλο. Τώρα, αν θεωρείτε ότι με τη βοήθεια του συντρόφου σας μπορεί να βρεθεί λύση, δοκιμάστε το.

 

Όταν αποκτήσουν τη δυνατότητα να κάθονται, δεν έχετε παρά να τα βάλετε μαζί σε μεγάλο μπανάκι ή και στην μπανιέρα, έχοντας φυσικά εξασφαλίσει ότι είναι ασφαλή.

 

Θα πρέπει λοιπόν να κάθονται στα ειδικά αντιολισθητικά καθισματάκια και να αφήνετε να τρέξει όσο νερό πρέπει, έχοντας βουλώσει την μπανιέρα. Όταν αρχίζουν το περπάτημα, μην ξεχάσετε και τα αντιολισθητικά πατάκια.

 

Πολύ σημαντικό είναι να μην κάνετε διακρίσεις στο χρόνο που ασχολείστε με το καθένα. Όπως σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της φροντίδας και της ανατροφής τους, πρέπει να επικρατεί δικαιοσύνη.

 

Για να απολαύσουν περισσότερο το μπάνιο τους και να κάνετε απερίσπαστοι τη δουλειά σας, πρέπει να έχουν παιχνιδάκια να ασχολούνται. Προσέξτε όμως στην επιλογή παιχνιδιών, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν αχρείαστες εντάσεις από το πουθενά!

 

Αν τυχόν τα μωρά σας δεν μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, αναγκαστικά πρέπει να τα κάνετε μπάνιο ξεχωριστά μέχρι αυτό να γίνει εφικτό. 

Πηγή:mother.gr

Δημοφιλη Αρθρα