Δραμοινογνωσία: Ένας μονόδρομος τέχνης και πολιτισμού, διασκέδασης και αυθεντικών εμπειριών με πρωταγωνιστή το κρασί σας καλεί στη Δράμα

Δραμοινογνωσία: Ένας μονόδρομος τέχνης και πολιτισμού, διασκέδασης και αυθεντικών εμπειριών με πρωταγωνιστή το κρασί σας καλεί στη Δράμα

Η γη της είναι έύφορη και γύρω της βουνά: Παγγαίο, Μενοίκιο, Φαλακρό, Ροδόπη.

Εκεί ανάμεσα , στο πέρας χιλιάδων χρόνων,  η Δράμα  γεννά τα αμπέλια του γενειοφόρου Θεού της , του Διόνυσου.

Οι αιώνες περνούν , οι άνθρωποι άλλοτε χάνονται άλλοτε ξεχνιούνται . Μα η γη δεν λησμονά. 

Όταν εμφανίζονται άνθρωποι με αγάπη και πάθος να αναβιώσουν τους αρχαίους καρπούς της αμπέλου και τον ιερό χυμό της,  η γη δεν τους χαλά χατήρι και τους ξαναγεννά.

Η Δράμα , αποκτά έτσι τους οινοποιούς της , τους ανθρώπους που ξύπνησαν τη γη και μαζί της δημιούργησαν μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

Οι σύγχρονοι οινοποιοί της Δράμας  γεφύρωσαν το χάσμα των χιλιετηρίδων ανάμεσα στα πατητήρια των νεολιθικών οικισμών της περιοχής και στους σημερινούς  εξαιρετικούς αμπελώνες με τα εκλεκτά κρασιά, που δεσπόζουν στη διεθνή αγορά του κρασιού.

Ένας  τόσο ευλογημένος τόπος , λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να γιορτάζει κάθε χρόνο το χαρισματικό "παιδί" της, το κρασί.

Η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ είναι το απόσταγμα  ενός τόπου με πανέμορφη και επιβλητική φύση, βαθιές ρίζες στην αμπελουργία και εξαιρετικό μείγμα γεύσεων από τον ντόπιο, τον Μικρασιατικό και τον ποντιακό πληθυσμό.

Αυτά είναι τα συστατικά, που παλαιώθηκαν σαν  εκλεκτό κρασί , μέσα στον νομό της Δράμας και δημιούργησαν τη μεγαλύτερη και αυθεντικότερη γιορτή κρασιού στην Ελλάδα.

Η πόλη ζει, πάλλεται και  χορεύει στους ρυθμούς της γιορτής του κρασιού με τις μουσικές να γεμίζουν τους δρόμους της πόλης ενώ τις νύχτες, η διασκέδαση  "συνοδεύεται"  αποκλειστικά και μόνο από το κρασί. 

Την εβδομάδα της Δραμοινογνωσίας όλα φαντάζουν πιο ζωηρά: Οι  πικάντικες, ανατολίτικες γεύσεις που συναντούν την ντόπια αλλά και σύγχρονη κουζίνα, οι ήχοι της γκάιντας  και της αχλαδόσχημης λύρας  που συναντά τη τζαζ μουσική ,  τα ψαγμένα restaurant και μπαράκια και με την φυσική ομορφιά της λίμνης και των πλατάνων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες", όπως είναι αναμενόμενο αποτελούν την κορύφωση της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, καθώς οι οινοποιοί, ως εξαιρετικοί οικοδεσπότες, καλωσορίζουν τους επισκέπτες στα άδυτα των οινοποιείων και των κελαριών τους.

Οι επισκέπτες βιώνουν την μαγεία των οινοποιείων , ξεναγούνται ανάμεσα στα εκατοντάδες δρύινα βαρέλια, παρακολουθούν  διαλέξεις και συζητήσεις.
Απολαμβάνουν τις εκλεκτές ποικιλίες των κρασιών και φυσικά συμμετέχουν στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το κάθε οινοποιείο: Εκθέσεις, θεατρικά, unplugged συναυλίες.

Οι πόρτες των οινοποιείων ανοίγουν το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου

Εκτός από τις «Ανοιχτές Πόρτες» οι οινοποιοί της Δράμας επέλεξαν  να υπάρχουν και «ανοιχτές αγκαλιές» , μία φιλανθρωπική πρωτοβουλία , η οποία συνδέει τον οίνο με τον ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Επέλεξαν 24 φιάλες από τις παλαιότερες και ακριβότερες σοδιές των αμπελιών τους, προκειμένου να τις προσφέρουν σε δημοπρασία μέσω του www.houseofwine.gr  , με τα έσοδα να προσφέρονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Δράμας.

Εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά, προσεκτικά επιλεγμένα,  στα οποία ο χρόνος έχει προσφέρει μοναδικά αρώματα, χαρακτηριστικά και ζηλευτές ισορροπίες , ανασύρονται από τα κελάρια και προσφέρονται σε προνομιακές τιμές με σκοπό την αλληλεγγύη .

Κι επειδή στη Δράμα ξέρουν από παλαίωση, κάθε χρόνος που περνά, η ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ γίνεται καλύτερη.

Το κρασί πρωταγωνιστεί και ο δρόμος προς τη Δράμα μεταμορφώνεται σε μονόδρομο τέχνης και πολιτισμού, διασκέδασης και αυθεντικών εμπειριών. 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης