Άννα Φόνσου: Δεν βλέπω τηλεόραση γιατί θα τη σπάσω!

Άννα Φόνσου: Δεν βλέπω τηλεόραση γιατί θα τη σπάσω!

Η Άννα Φόνσου παρουσιάζει το έργο του Κύπριου συγγραφέα Γιώργου Νεοφύτου, «ΜΑΝΩΛΗ...!», στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός μίλησε στο entertv.gr για το νεό της θεατρικό βήμα, για την δράση της στο "Σπίτι του ηθοποιού", τους νέους πρωταγωνιστές, την τηλεόραση και για πολλά άλλα.

Από την Αγγελική Μιτσικάρη

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση...

Η παράσταση «Μανώλης…!» είναι του Γιώργου  Νεοφύτου, σε σκηνοθεσία Κώστα Βαγιανού και στο τραγούδι  είναι η Άντα Αγοραστού. Ο «Μανώλης…!» είναι πράγματι μια ενδιαφέρουσα παράσταση και  ένα θρήνος μιας μεγάλης  γυναίκας για τον άδικο χαμό του γιου της. Η μοναξιά της  είναι πολύ μεγάλη και η μόνη της συντροφιά είναι ο  γάτος της,  ο Μανώλης,  που έχει το όνομα του γιου της. Πιστεύω- για μένα τουλάχιστον-  ότι ο μονόλογος είναι από  τα δυσκολότερα είδη θεάτρου και πάντα αποτελεί πρόκληση για τον ηθοποιό.

Επειδή πρόκειται για ένα αρκετά απαιτητικό έργο, ο ρόλος σας δυσκόλεψε στην προσέγγισή του;

Και βέβαια με δυσκόλεψε γιατί χρειάζεται τεχνική,  συγκέντρωση, άλλη φωνή, άλλο περπάτημα και ο πόνος να είναι έκδηλος σε όλη την ύπαρξη της ηρωίδας μου.

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού», όπου χρόνια τώρα επιτελείτε τεράστιο κοινωνικό έργο. Μιλήστε μας λίγο για την πολυετή δράση σας ως πρόεδρος του Ιδρύματος αυτού σε μια δύσκολη εποχή.

Ναι,  τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού»  όπως κι ότι κάνω από δω και πέρα, θα είναι για το «Σπίτι του Ηθοποιού».

Χαίρομαι που το  ονομάζετε  τεράστιο κοινωνικό έργο. Ως πρόεδρος του ιδρύματος σε αυτή τη δύσκολη εποχή η δράση μου είναι η εξής:

Παρακαλάω κάθε μέρα και προσπαθώ να πείσω την πολιτεία να μας δώσει κάτι για να μπορέσει να συντηρηθεί το ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί άτομα με οικονομική ανάγκη κάθε ηλικίας και κυρίως νέα παιδιά. Κατά τα άλλα η δουλειά μου ως πρόεδρος είναι να σφουγγαρίζω, να σκουπίζω, να πλένω, να ευχαριστώ καθημερινά τον Μακαριότατο που μας έχει εξασφαλίσει τη σίτιση των φιλοξενουμένων και προσπαθούμε μέσα από το χιούμορ να ξεπεράσουμε τη δύσκολη εποχή που ζούμε, εν μέρει βέβαια.

Διανύουμε μία αρκετά δύσκολη οικονομικά- και όχι μόνο- περίοδο. Πιστεύετε ότι ο κόσμος αυτήν την εποχή βρίσκει διέξοδο στο θέατρο;

Σε  αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή είναι προτιμότερο να γίνονται θεατρικές παραστάσεις παρά να ανοίγουνε μπαρ και καφετέριες.  Κοντεύουμε να γίνουμε σχιζοφρενείς από  τους πολλούς καφέδες. Μόνο από την τέχνη τελικά θα σωθούμε. Εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε απόγονοι, του Αισχύλου, του Φειδία, του Αριστοφάνη, του Καζαντζάκη  και τόσων άλλων.

Υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της δικής  σας γενιάς,  στην υποκριτική; Ξεχωρίζετε κάποιους από τη νέα γενιά των ηθοποιών;

Και βέβαια υπάρχουν άξιοι και ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί. Επειδή έχω γίνει επαγγελματίας θεατής, δεν μπορώ να σας πω ονομαστικά ποιους ξεχωρίζω. Άλλωστε είναι τόσοι πολλοί που φοβάμαι μην αδικήσω και κάποιον.

Τηλεόραση παρακολουθείτε; Από που ενημερώνεστε για όλα όσα συμβαίνουν;

Όχι, δεν παρακολουθώ τηλεόραση,  γιατί θα τη σπάσω. Ενημερώνομαι από  τις εφημερίδες και όταν βλέπω  τηλεόραση,  βλέπω παιδικά προγράμματα!

Θα θέλατε να ξαναπαίξετε στην τηλεόραση; 

Βέβαια θέλω να παίζω στη τηλεόραση, δεν μου έχει γίνει όμως καμία πρόταση. Εύχομαι να ξαναγίνει το θέατρο της Δευτέρας, γιατί εκεί είναι πρόκληση οι ρόλοι.

Ποιον ρόλο θα θέλατε να παίξετε στο θέατρο;

Στο θέατρο είμαι τόσο άπληστη  που θέλω να παίξω όλα τα είδη και τώρα!!! Πάντως η αδυναμία μου είναι η αρχαία τραγωδία καθότι μαθήτρια του Ροντήρη.

Τι εύχεστε και τι ελπίζετε για το μέλλον;

Θα σου απαντήσω σαν τον Καζαντζάκη. «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λεύτερος»...

*Η Άννα Φόνσου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «ΜΑΝΩΛΗ...!» του Γιώργου Νεοφύτου που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18, την Κυριακή 19 & την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στις 21:30. Τα έσοδα της παράστασης διατίθενται για τους σκοπούς του Ιδρύματος «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ».

  • Άννα Φόνσου: Δεν βλέπω τηλεόραση γιατί θα τη σπάσω!
  • Άννα Φόνσου: Δεν βλέπω τηλεόραση γιατί θα τη σπάσω!
1/2

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ