Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα μερομήνια

Τι καιρό θα κάνει τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα μερομήνια

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Μερομήνια ονομάζονται οι μέρες που γίνεται η πρόβλεψη, από τις λέξεις «μέρα και μήνας», γιατί σε κάθε μέρα από αυτές, αντιστοιχεί ένας πλήρες κύκλος του φεγγαριού (γιόμιση και χάση) ή ένας μήνας.

Σεπτέμβριος 2018

1 – 12
Με άστατο καιρό φαίνεται να ξεκινά το φθινόπωρο. Δροσερές μέρες με παροδικές βροχές και με ένα βοριαδάκι να ρυθμίζει τη θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 25 °C εώς 30 °C
13 – 26
Το βοριαδάκι , όμως, δε θα είναι ικανό να κρατήσει χαμηλά τη θερμοκρασία. Ανοδικές θερμοκρασίες από 30 °C έως 36 °C
27 – 30
Βελτίωση του καιρού και σχετική άνοδος της θερμοκρασίας ως τέλος του Σεπτέμβρη. Υψηλές θερμοκρασίες, με ένα δυτικό αεράκι να δημιουργεί δροσερά βραδάκια, από 28 °C έως 36 °C

Πηγή: zarpanews.gr

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης