Οι διασώστες του ΕΚΑΒ –“μαιευτήρες”: Το πρωί πάθαμε λάστιχο, το βράδυ είχαμε τοκετό μέσα στο αυτοκίνητο

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ –“μαιευτήρες”: Το πρωί πάθαμε λάστιχο, το βράδυ είχαμε τοκετό μέσα στο αυτοκίνητο

«Καταλάβαμε αμέσως ότι είχε αρχίσει ο τοκετός», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο ένας από τους δύο διασώστες που πραγματοποίησαν τοκετό μέσα στο ασθενοφόρο.

Όπως εξήγησαν οι δύο διασώστες, αν και ο τοκετός συμπεριλαμβάνεται στην εκπαίδευσή τους, η περίπτωση της 37χρονης από το Λιτόχωρο ήταν δύσκολη, αφού όχι μόνο ήταν πρόωρο το μωρό, αλλά βγήκε μαζί με τον αμνιακό σάκο.

«Το παιδί βγήκε μαζί με τον αμνιακό και χρειάστηκε να τον ανοίξουμε, για να πάρει ανάσα, αφού του κάναμε ανάνηψη», περιέγραψαν οι ίδιοι.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας, οι αστυνομικοί, αλλά και η ίδια η μητέρα βρίσκονταν σε κατάσταση απόλυτου πανικού, ενώ κανείς δεν ήξερε πώς να βοηθήσει. Το μωρό, που γεννήθηκε στον 7,5 μήνα της κύησης, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του Λιτοχωρίου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη, αφού είναι πρόωρο.

Όπως, πάντως επισημαίνουν οι διασώστες, το ίδιο πρωί το ίδιο ασθενοφόρο είχε πάθει λάστιχο. «Πρέπει να μας βοηθήσει η Πολιτεία, δεν γίνεται να επιχειρούμε έτσι σε τόσο δύσκολα περιστατικά», λένε οι διασώστες, βγάζοντας κραυγή αγωνίας.

Δείτε όσα είπαν στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης