Κώστας Μπακογιάννης: Ένιωσα σοκ και δέος όταν έμαθα το απίθανο ποσοστό της εκλογής μου

Κώστας Μπακογιάννης: Ένιωσα σοκ και δέος όταν έμαθα το απίθανο ποσοστό της εκλογής μου

«Σοκ και δέος, αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου, αλλά και φοβερή ευθύνη, γιατί κάθε ψήφος είναι μια ξεκάθαρη εντολή».

Έτσι περιέγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης την αίσθηση που του προκάλεσε το άκουσμα του αποτελέσματος για το δήμο της Αθήνας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Αναφερόμενος στην ευθύνη που αναλογεί μπροστά σε ένα τέτοιο ποσοστό, σημείωσε πως οι δημότες έχουν την απαίτηση να γίνουν όσα ειπώθηκαν προεκλογικά, ενώ από πλευρά του ίδιου και των συνεργών του, είπε πως «δεν έχουμε άλλοθι, δεν έχουμε δικαιολογία, έχουμε την τύχη να έχουμε ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, για κάθε έργο, κάθε παρέμβαση, αλλά και το πότε θα αρχίσουν οι Αθηναίοι να το βλέπουν». «Η Αθήνα θέλει ‘λάντζα’, θέλει πολύ δουλειά», σχολίασε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, ευχαρίστησε εκ νέου τους συνοπυποψηφίους τους, Νάσο Ηλιόπουλο, Παύλο Γερουλάνο και Νίκο Σοφιανό, γιατί τον «ωραίο αγώνα», υπογραμμίζοντας τον «πολιτικό πολιτισμό» που επέδειξαν, ενώ τόνισε ότι «την επόμενη μέρα θα έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο», αφού «τα πεζοδρόμια δεν έχουν ιδεολογία». Όπως εκτίμησε, «όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, πάνω από τα κόμματα».

Ερωτηθείς αν το ποσοστό του στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κόσμος ψήφισε «Μπακογιάννη ή Νέα Δημοκρατία», απάντησε πως «το όποιο ποσοστό στις εκλογές οφείλεται στους ίδιους πολίτες, στους δημότες. Με το να λες ‘κοίτα τι κατάφερα’ είναι αλαζονεία και οδηγεί στην καταστροφή».

«Δεν έχω κρύψει ποτέ από πού προέρχομαι», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης και απαρίθμησε τους τρεις παράγοντες στους οποίους εκτιμά ότι οφείλεται η επιτυχία που αποτυπώθηκε στην κάλπη. «Έχουμε μιλήσει για θεσμικές αλλαγές για να απελευθερωθεί η Αθήνα», δήλωσε και ανέφερε ως παράδειγμα του την ένταξη σε αρμοδιότητες του Δήμου Αθηναίων, για ό,τι βρίσκεται εντός του χωρικού ορίου της πόλης, όπως νησίδες και δρόμοι, τα οποία γενιές περασμένων διοικούντων «θέλουν να διώχνουν από πάνω τους τις ευθύνες».

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία ανώνυμης εταιρείας από την κυβέρνηση στο Δήμο, η οποία αφορά «αντικατάσταση του Δήμου μέσα στο Δήμο». «Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι θα έχει έναν δήμαρχο περιορισμένης ευθύνης και τα καλά νέα είναι ότι η ΝΔ αυτά τα αντιλαμβάνεται», είπε σχετικά. Σχετικά με το «καυτό» θέμα των Εξαρχείων, είπε ότι πρόκειται για «35,000 απελπισμένους κατοίκους» για τους οποίους, «πολλοί κάνουν το λάθος να το αντιμετωπίζουν με όρους της δεκαετίας του 80» και πρότεινε ως λύση για την περιοχή που όπως τόνισε μαστίζεται από εμπόριο ναρκωτικών και εκεί δρα το οργανωμένο έγκλημα, «συντονιστικό για την ασφάλεια σε όλη την πόλη».

Δείτε όσα είπε

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης