Το τελευταίο

Το τελευταίο "αντίο" στην Νίκη Γουλανδρή

Πλήθος κόσμου βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς για το τελευταίο «αντίο» στη Νίκη Γουλανδρή, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το περασμένο Σάββατο σε ηλικία 94 ετών.

Εκπρόσωποι του πολιτικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου τίμησαν τη μνήμη της Νίκης Γουλανδρή, μιας εμβληματικής προσωπικότητας που μαζί με τον σύζυγό της Άγγελο Γουλανδρή ίδρυσαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Η Νίκη Γουλανδρή ήταν αντιπρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή.

Στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών(1974), Γενική Γραμματέας Υγείας (1974), επίτιμη αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (1975–80), και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τον Πολιτισμό και την Εξέλιξη της UNESCO. Νικήτρια του βραβείου Global 500 του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών το 1990, ενώ το 1991 ονοματίστηκε «Γυναίκα της Ευρώπης» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κίνημα.

Η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ΄ήταν εκεί

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης