Αναβιώνει το έθιμο του «Γέρου και της Κορέλας» στη Σκύρο-Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Αναβιώνει το έθιμο του «Γέρου και της Κορέλας» στη Σκύρο-Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Στην όμορφη Σκύρο ταξίδεψε η εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα¨και σε ζωντανή σύνδεση είδαμε ένα από τα πιο πρωτότυπα αποκριάτικα έθιμα  του νησιού.

Ο λόγος  για τον  «Γέρο και την  Κορέλς», όπου ο  θρύλος λέει πως μια μεγάλη θεομηνία έπληξε το νησί και κατέστρεψε τα πάντα. Ο «Γέρος»κτηνοτρόφος, που έβοσκε το κοπάδι του στο βουνό,είδε τα ζωντανά του να ξεψυχούν μπροστά στα μάτια του. Πάνω στην τρέλα του φόρεσε πάνω από το παντελόνι του τα κουδούνια των προβάτων και κατέβηκε αλαφιασμένος στην χώρα για να πει τα κακά μαντάτα στους άλλους τσοπάνηδες. Μαζί του τον ακολούθησε και η γυναίκα του η «Κορέλα», η οποία με κουρελιασμένα ρούχα έτρεχε πίσω του στην προσπάθεια της να τον ηρεμήσει. Μαζί τους και ο «Φράγκος», το τρίτο πρόσωπο του καρναβαλιού που στην ουσία είναι ο παραγιός του σπιτιού ο οποίος και αυτός ακολουθεί τον «Γέρο» κάνοντας αστείες γκριμάτσες ώστε να τον κάνει να γελάσει. Σε όλη την διάρκεια η «Κορέλα» κουνάει ρυθμικά το μαντήλι της γύρω από το πρόσωπό του «Γέρου» κάνοντάς του αέρα. Σε κάθε στάση οπού ο γέρος σταματάει για να ξεκουραστεί, η «Κορέλα» στέκει μπροστά του και του τραγουδάει ερωτικά τραγούδια.
Οι «Γέροι» καιοι «Κορέλες», νέοι και νέες του νησιού, τριγυρίζουν τα σοκάκια της χώρας όλα τα σαββατοκύριακα των Απόκρεων με αποκορύφωμα το τελευταίο Σαββατοκύριακο. Η κίνηση του σώματος είναι τέτοια που κάνει τα κουδούνια να χτυπούν παράγοντας μουσική και όχι θόρυβο, όπως θα περίμενε κανείς.

Δείτε το εντυπωσιακό έθιμο στο video αλλά και όσα είπε ο νεότατος δήμαρχος τιου νησιού.

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης