Δίκη Γιακουμάκη: Υπό κράτηση μάρτυρας που αρνήθηκε να καταθέσει

Δίκη Γιακουμάκη: Υπό κράτηση μάρτυρας που αρνήθηκε να καταθέσει

Με νέες καταθέσεις μαρτύρων,   συνεχίστηκε και σήμερα  η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ένταση επικράτησε και σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Αιτία ήταν η… «αμνησία» ενός μάρτυρα και πρώην συνσπουδαστή του αδικοχαμένου Βαγγέλη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει τα πάντα με λεπτομέρειες ανακριτικά και προανακριτικά, στη δίκη άρχισε να...μη θυμάται τι είχε συμβεί. 

Πρόκειται για τον ίδιο μάρτυρα, ο οποίος είχε πει στον ανακριτή ότι είχε δει και συγκεκριμένο video από κινητό άλλου σπουδαστή. Τα περιστατικά τα είχε περιγράψει, μάλιστα, με κάθε λεπτομέρεια.

Δε συνέβη, όμως, το ίδιο και σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκε έχοντας «ξεχάσει» τα πάντα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο εν λόγω μάρτυρας, ο οποίος ζει στην Κρήτη, δεν απαντούσε με σαφήνεια στις ερωτήσεις που δεχόταν τόσο από την πρόεδρο όσο και από τον εισαγγελέα. 

Αποτέλεσμα ήταν κάποια στιγμή η Πρόεδρος να φτάσει στο σημείο να του πει πως:

Ξέρετε, υπάρχει και συνείδηση. Υπάρχουν και τύψεις συνειδήσεως. Μήπως δε θέλετε να καταθέσετε; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος παρενέβη και είπε:

«Μία όμορφη λέξη άκουσα σήμερα από τα χείλη της προέδρου. Τη λέξη ντροπή» και βγήκε από την αίθουσα.

Αμέσως μετά η έδρα αποσύρθηκε και όταν επέστρεψαν ζήτησαν να κρατηθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο συγκεκριμένος μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του εισαγγελέα κατά την εξέλιξη της διαδικασίας και μετά την απολογία του τρίτου κατά σειρά μάρτυρα «ότι υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».

Ένας από τους πρώην σπουδαστές χαρακτήρισε ακραία τα πειράγματα που γίνονταν στον Βαγγέλη, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί κάποια από τα περιστατικά που κατάθεσε για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο δεν υπάρχουν στις αρχικές μαρτυρικές του καταθέσεις, είπε: «αυτό έγινε για να μην προσβάλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή.

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης