Κατάψυξη Ωαρίων – Γίνετε μητέρα όταν είστε έτοιμη

Κατάψυξη Ωαρίων – Γίνετε μητέρα όταν είστε έτοιμη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σπουδαίο, για τη σύγχρονη γυναίκα που θέλει να είναι «πρωταγωνίστρια» σε κάθε τομέα της ζωής της, από το να έχει επιλογές. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για το θεμελιώδες δικαίωμα της μητρότητας, οι εξελίξεις δεν θα μπορούσαν παρά να είναι υπέρ της.

Η κατάψυξη ωαρίων «παγώνει» το χρόνο για τις γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη μητρότητα για αργότερα. Σταματά την αντίστροφη μέτρηση για τις γυναίκες που δεν θέλουν να περιορίσουν τα όνειρα και τις επιδιώξεις τους μέσα σε χρονικά όρια. Η κρυοσυντήρηση ωαρίων δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή και είναι μια επιλογή για όλες τις γυναίκες.

Τα κρυοσυντηρημένα ωάρια μπορούν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με τα φρέσκα και αυτό είναι μια πραγματικότητα χάρη στην πλέον εξελιγμένη τεχνική κρυοσυντήρησης, την υαλοποίηση (vitrification).

Είναι γεγονός ότι όσο η τεχνολογία στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή εξελίσσεται, τόσο περισσότερες επιλογές υπάρχουν προς όφελος των γυναικών αλλά και των ζευγαριών γενικότερα.

 

Δρ Παναγιώτης Ψαθάς – Μαιευτήρας – Χειρουργός γυναικολόγος – με ειδίκευση στην Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία, την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή – Μέλος της ιατρικής ομάδας δημιουργίας και διαχείρισης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life – ΙΑΣΩ.

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης